froystad_logo_r.png
 
 
 

screenshot_20191020-221043_drive.jpg
annonse_aquanor2019_mer_tekst.jpg

Siste nytt fra oss

 • Frøystad AS har vunnet anbud på beredskapsutstyr til Kystverket. Frank-Håkon er klar til å gjennomføre den store leveransa etter at trosser til Kongeskipet er levert.
 • Nye avtalar signert på leveranse av snurrevadtau til to nybygg. Vi har ein ny standard på snurrevadtauet vårt.
 • Vi feirer og synes det er kjekt å kome blant «gasellene» :)
 • Stort salg og gode tilbakemeldingar på fangstar med vår nye reketeine. Vi held fram med den gode produktutviklinga.
 • Meir krepseteiner har ankome vårt lager!

 

Besøk oss på Nor-Fishing, stand T-170

38872842_1944569568933547_3877881286718652416_.jpg

Mange flotte nyheter innen reketeine, trosse, snurrevadtau, plastkar, toppflyt m.m.

Ny produktkatalog for Havbruk

havbruk_web.jpg

Last ned vår nye katalog her :

havbruk_web.pdf

Beredskapspakke for å avgrense lakserømming

Frøystad AS tar beredskapen i havbruksnæringen på alvor og lanserer nå en beredskapspakke som gjør det raskere å stoppe lakserømming.

Når tiden teller

Dersom uhellet skulle være ute og man får en rømming fra et oppdrettsanlegg, så er tiden det tar å få ut beredskapsgarn helt avgjørende.

Roar Ristesund, salgsleder havbruk i Frøystad AS, sier at hvis man må pakke ut, sette sammen deler, montere på tau, spleise, lage til blåser, anker og så videre, så går tiden veldig raskt og den rømte laksen har kommet langt avgårde før garna er kommet i havet.

 • Tidsaspektet er svært viktig. Det har Frøystad tatt konsekvensen av og tilbyr nå pakker der alt er klart og tilrettelagt for bruk. Ingenting må forberedes eller pakkes ut.

Det andre poenget med pakkene fra Frøystad er at de er lagret i solide og holdbare plastkar. Dermed tåler de å bli lagret over tid, de kan stå ute og kan løftes og flyttes også til og fra båt uten at innholdet skades eller blir omsnudd slik at man får problemer med å få ut beredskapsgarna den dagen man har bruk for dem.

Kan enkelt brukes av alle

For å spare ytterligere tid ved en lakserømming, har Frøystad merket kassene og lagt ved en enkel bruksanvisning. Når uhellet først er ute, kan det være ulike folk og personell som er først på stedet, og de har kanskje ikke kjennskap til hvordan slike garn skal brukes eller virker.

 • Beredskapspakkene fra Frøystad er laget slik at hvem som helst kan ta de i bruk. Alt er gjort helt klart, det er ingenting å forberede og det følger med en enkel beskrivelse av hvordan man setter ut pakken. Slik kan den som er først på stedet få satt ut garna og det går kortest mulig tid å få tatt beredskapsgarna i bruk.

Roar Ristesund og daglig leder i Frøystad AS, Per Frøystad, sier at oppdretterne med beredskapspakker fra Frøystad på basestasjonen eller på flåten viser at de tar dette med lakserømming på største alvor. Det gjelder både overfor Fiskeridirektoratet, andre myndigheter og ikke minst overfor lokalbefolkning og andre som stiller spørsmål ved beredskapen.

MØT OSS PÅ AQUA NOR 15-18. AUGUST

gjeldene_havbruksannonse.jpg

Møt oss på vår stand E-455

 

Møt oss på Lofotfishing

skriv_om_lofotfishing.jpg

Lofotfishing 10 går av stabelen fra 31. mars - 2. april 2017

Fiskerimessa arrangeres for 10. gang fra 31. mars - 2. april 2017. Lofotfishing arrangeres i Kong Øystein Hall i Kabelvåg.

 •  

   

01.02.2017
Beredskapspakker for gjenfangst

Frøystad AS tar beredskapen i havbruksnæringen på alvor og lanserer nå beredskapspakker for gjenfangst. Dette er pakker der alt er sammensatt og klart for å settes ut om man får en rømming.

Dette er et resultat av utviklingsarbeid for å finne gode og funksjonelle løsninger for å styrke beredskapen og miljøvernet i havbruksnæringen.

Frøystad sine beredskapspakker for gjenfangst, dvs. garnpakker i frostsikre kar som tåler tøff behandling, transport, løfting til båt og anlegg uten garnsettet rotes sammen og sikrer dermed raskt og effektiv utsett dersom uhellet skulle være ute.

Frøystad AS tilbyr 4 forskjellige beredskapspakker (garnpakker) som dekker behovet for alle fiskestørrelser.

God merking, lettfattelig og god bruksanvisning på innsiden av lokket gjør at alle kan bruke det uten noen form for opplæring.

Er uhellet ute, så er gjenfangstsystemet satt sammen slik at man setter ut pakken i en operasjon og det er gjort på få minutter.

Frøystad sine beredskapspakker tåler røff behandling, frost, lagring over tid, kan stables i høyden.

Oppfyller krav som myndighetene setter for miljøvern beredskap ved rømming. Man viser at man tar beredskapen på alvor.

 

16.09.2016

Svært effektive fisketeiner fra Frøystad AS

link til artikkel


09.08.2016

Møt oss på Nor-Fishing 2016

Hall C - Stand 235

 

Ønskes fribilletter til messa

kontakt oss på e-post

hallgeir@froystad.no28.06.2016

Gullklokke overrekking

Hallgeir Frøystadvåg og Martin Slåttelid fikk idag overrekt gullklokker

for lang og god tjeneste i minst 25 år for

Frøystad Fiskevegn AS (Nå Frøystad AS)

gullklokke_overrekking.jpg09.02.2016

Gjør klart for ny vekst med nytt navn
Frøystad Fiskevegn satser videre enn før og endrer navn til Frøystad.

Daglig leder Per Frøystad har over 40 års erfaring i bransjen. Salgssjef og medeier Hallgeir Frøystadvåg har nesten like lang fartstid fra utvikling og produksjon av fiskeredskaper. Nå skal denne kunnskapen brukes til å gi selskapet ny vekst og flere bein å stå på.

 • Sammen med oss har vi også ansatte som har vært svært mange år i bedriften. Det gjør at vi har stor kompetanse på fiskeredskaper og utstyr til havbruk og fiskeflåten, sier Per Frøystad.

Kompetansen bruker de blant annet til å håndplukke leverandører. Per Frøystad sier de ønsker å selv kvalitetssikre fabrikkene.

 • Slik kan vi igjen garantere kvalitet til våre kunder.

Derfor har også Frøystad mest mulig direktekontakt med fabrikkene og har i tillegg en ansatt fra Kina som følger opp kontakten og kontraktene med leverandørene fra Asia.

På flere felt

Kompetansen og erfaringen fra fiskeredskaper og plastkar er noe Frøystad vil tilføre sine kunder. Og nå til kunder fra flere områder.

Frøystad satser fremover på fire felt. De vil holde frem det gode arbeidet inn mot fiskeri og fiskeindustri, men utvider nå til også å satse mot havbruk og maritimt. Til havbruk kan det for eksempel være tau til fortøyning, fuglenett, teiner til leppefisk eller beredskapsgarn.

 • Vi har erfaring og kunnskap om materialer og valg av materialer som vi ser man kan ha nytte av på flere områder.

Kunnskapen om tau og garn sine bruksområder og kvaliteter har også ført bedriften inn i utviklingen og salg av nett til sportsbruk. Det kan være ballfangernett eller Fotballpartner; fotballmålet med nett som sender ballen i retur.

Fortsatt kunnskap og kvalitet

I forbindelse med satsingen på flere forretningsområder endrer Frøystad Fiskevegn navn og logo. Selskapet heter nå Frøystad.

 • Frøystad Fiskevegn har vært i markedet i over førti år og det er et godt navn som borger for kvalitet. Nå tar vi med oss Frøystad-navnet og omdømmet vi har og åpner for flere områder.

Frøystad har fått ny hjemmeside og styrker og fornyer også nettbutikken. Frøystad leverer utstyr til proff- og fritidsmarkedet gjennom butikker og forhandlere, men selger i tillegg fiskeredskaper direkte til kundene både fra lokalene i Herøy og gjennom nettbutikk.

 • Uansett på hvilke områder vi skal selge eller på hvilke måter vi selger, så skal vi vokse gjennom å gjøre en god innsats for kundene våre, lover Per Frøystad.

 

FAKTA

Frøystad har røtter helt tilbake til 1972 da Mindor Frøystad startet opp fabrikken sammen med sønnen Per.

Frøystad holder til i Frøystadvågen i Herøy kommune der det er både administrasjon, lager og montering av garn.

Frøystad har gjennom tiårene vært førende på utviklingen innen mange områder av fiskeredskaper, blant annet montering av garn med symaskiner, breiflabbgarn og flytetau.

Frøystad har fire garnmonteringsmaskiner i Norge og mange i Asia.

Frøystad ble reetablert i 2011 med Per Frøystad og Hallgeir Frøystadvåg som eiere.

Selskapet har i dag 10-12 ansatte og venter videre vekst.Fra 2011

Frøystad Fiskevegn overtek i disse dager både lager,

maskiner, lokaliteter og ordrereserver fra RFG. I tillegg har

Herøy-bedriften med nøkkelpersoner i salgsavdelingen som har

lang erfaring fra bransjen.

per_fr_ystad_og_hallgeir_fr_ystadv_g.jpg

Frøystad AS
Skinnesveien 36, 6095 Bølandet

+47 70 30 06 90
post@froystad.no